
چطور یک فریلنسر تایپیست موفق باشیم؟
در دسته بندی: آموزشی
۱۶ مهر, ۱۳۹۹
در مطلب کسب درآمد از تایپ، فریلنسری یا آزاد کاری رو به طور کامل معرفی کردیم و توضیح دادیم چه مزایا و معایبی نسبت به کار حضوری و دائمی به شکل سنتی داره. به طور خلاصه فریلنسینگ نوعی از کار هست که شما در شرکت مشخص و در ساعات مشخصی مشغول به کار نمیشید. در عوض از طریق اینترنت با کارفرمایان مختلف آشنا میشید، بسته به روند کار سایتی که در اون حساب کاربری میسازید یا خودتون به کارفرمایان پیشنهاد میدید یا اونها به فریلنسر درخواست میدن و به صورت آنلاین مسئولیت پروژه های مختلف رو قبول میکنید و در مکان مورد نظر خودتون به انجام میرسونید و هزینه رو دریافت میکنید. در واقع کسی که تصمیم میگیره به صورت فریلنسری کار کنه، میپذیره که مدیر رییس و کارمند خودش باشه. به این ترتیب آزادی عمل بسیار بیشتری از قبل پیدا میکنه و برخی مسئولیتهاش هم به موازات سنگینتر میشن. تایپ و مشاغل مرتبط به اون، سهم بزرگی از مشاغل فریلنسری رو به خودشون اختصاص دادن و تایپیستهای زیادی به فریلنسری مشغول هستند. به دلیل این کثرت، لازمه که برای حرفهای و متمایز شدن یک سری نکات رو در نظر بگیریم.
برای تبدیل شدن به یه تایپیست فریلنسر موفق چه کنیم؟
- به روز و کاردرست باشید: از مزایای فریلنسینگ برای کارفرمایان اینه که میتونن لحظهای نمونه کار چندین آزاد کار رو باهم مقایسه کنن پس لازمه که فریلنسرها خلاقیت، مهارت و کیفیت خاصتری رو در رزومهی خودشون به ثبت برسونن. خوبه که پیگیر فعالیتهای مشابه حیطهی کاری خودمون در سطح جهان باشیم و نرمافزارها، افزونهها یا متدهای جدیدی که ارائه میشن رو حداقل بشناسیم و امتحان کنیم.
- با بازار کار هماهنگ بشید: اگر تایپیست دقیق و سریعی هستید اما میبینید که درخواستهای زیادی برای شما ایجاد نمیشه یا اینکه شما برای فرصتهای شغلی ایجاد شده چندان مناسب نیستید، یعنی وقتشه که یه بازنگری در عنوان شغلیتون به عمل بیارید. مثلا اگر دائما با تایپیست آشنا به این دیزاین روبهرو میشید یا متوجه میشید که اکثر پروژهای پیشنهادی به تایپ سریع انگلیسی هم نیاز دارن، باید آستین رو بالا بزنید و تغییری در لیست مهارتهاتون ایجاد کنید. خوشبختانه با دسترسی به درسنامهها، سایتهای آموزشی، کارگاهها و ورکشاپهای آنلاین و وبینارها بستر حرفهای تر شدن تقریبا برای همه فراهم هست.
- به دل نشدها بزنید: بسیاری از پروژهها با وجود اینکه با قیمت بالاتری که براشون در نظرگرفته میشه، با استقبال کمتری از جانب فریلنسرها مواجه میشن. همواره مدنظر داشته باشید که عموم مردم به دنبال انجام دادن سادهترین کارها با دستمزدهای معمولی هستن. اگر تمایل دارید اون آدم حرفهای و متفاوت در حیطهی خودتون باشید، پیشنهاد میکنیم برید سراغ اینجور پروژهها. به طور مثال تایپ فرمول و جدول معمولا قسمت مورد علاقهی تایپیستها نیست. اما اگر شما پروژههای تخصصی یک دانشجوی مهندسی رو قبول کنید و با سرعت و کیفیت مناسب تحویل بدید، مشخصا در اون دانشگاه طرفداران بیشتری پیدا میکنید.
- برنامه ریزی دراز مدت و کوتاهمدت داشته باشید: مهمترین ویژگی هر فرد حرفهای نظم هست و نظم نتیجهی برنامه ریزی درسته. اهداف بلندمدتتون رو مشخص کنید تا کارتون رو در مسیر این اهداف قرار بدید. طی یکسال آینده قراره چه مهارتهایی کسب کنید و چقدر درآمد داشته باشید به برنامهریزیهای کوچکتر هفتگی و روزانه و انتخاب پروژههاتون کمک میکنه.
- رقبا رو رصد کنید اما روی کار خودتون متمرکز باشید: همواره دربارهی نحوهی کار همکارانتون اطلاع پیدا کنید و موقعیت خودتون رو در بازار کار پیدا کنید.
- برای الماسهای پنهانتون ویترین مناسب محیا کنید: در دنیای فریلنسینگ کارفرما فریلنسر رو با یک پروفایل، رزومه و نمونه کار پیدا میکنه و از این طریق تصمیم میگیره که کار رو به چه کسی بسپاره. پس زمانی رو به ساخت یک پروفایل، رزومه و نمونه کار خوب اختصاص بدید. توجه داشته باشید که بیشتر کارفرمایان تمایل دارند پروژه هاشون رو به پروفایلهای عکسدار ( یک عکس سادهی با کیفیت از چهرهی خندان و با اعتماد به نفس فریلنسر) که اطلاعات دقیق و مشخصی از خودشون ثبت کردن بسپارن. بهتره که نام کاربری شما و ایمیلی که در اختیار سایت و متقاضیان قرار میدین به جای کلمات مبهم و حروف و اعداد اسرارآمیز، ترکیبی از اسم و فامیل شما باشه. این مشخص بودن نام و تصویر فریلنسر باعث میشه مخاطب حس کنه شما رو میشناسه و بیشتر بهتون اعتماد کنه.

نظم، دقت و خلاقیت قویترین ابزارهای یک فریلنسر هستند.
- منظم و دقیق باشید: مهارتهای مختلف تایپ، اصل لازم هست اما کافی نیست. هر تایپیستی با هر سطحی از مهارت ممکنه خطاهایی داشته باشه که در بازخوانی اول متوجهشون نشه. حتما نوشته رو پیش از تحویل چندبار مرور کنید تا مطمئن بشید خطایی در تایپ شما رخ نداده و یک پروژهی دقیق رو به دست کارفرما میسپارید. بهتره در ابتدا با کارفرما دربارهي جزییاتی که ممکنه صورتهای مختلفی داشته باشند، صحبت کنید تا در پایان دقیقا همون چیزی که مدنظر بوده رو تحویل بدید.
- وقت شناس باشید: خیلی مهمه که شما برای پروژهای که دریافت میکنید زمانبندی مشخص و دقیق تعیین کنید و دقیقا در زمان تعیین شده پروژه رو تحویل بدید. شما با تحویل کار با کیفیت یک مدال نقره و با تحویل به موقع پروژه یک مدال طلا از دستان کارفرما دریافت میکنید و برای پروژههای بعدی پیش از هرکس دیگهای به شما ایمیل میزنه.
- مسئولیتپذیر و در دسترس باشید: وقتی مسئولیت کاری رو به عهده میگیرید باید تا پایان اون، همواره تلفن همراهتون روشن باشه و ایمیلتون رو مرتب چک کنید. چرا که ممکنه لازم باشه کارفرما تغییری در پروژه ایجاد کنه یا اطلاعات تازهای رو بهتون برسونه. این در دسترس بودن شما رو به فریلنسر قابل اعتماد تری تبدیل میکنه.
- جدول دستمزد داشته باشید: بهتره برای جلوگیری از حاشیههای مربوط به هزینه، قبل از شروع کار جدول دستمزد تعیین کرده باشید، اون رو در اختیار مخاظب قرار داده و اجازه بدین با علم به هزینه ها انتخاب کنه چه خدماتی در چه بازهی زمانی از شما میخواد. اصول فریلنسری حکم میکنه که درصد قابل توجهی از هزینهی کار رو پیش از تحویل پروژه دریافت کنید.
- اگر قراره ماهیگیر بشید، قلاب مناسب بخرید:
افرادی که آزادکاری میکنن و در محیط کار قرار نمیگیرن باید لوازم مورد نیاز حرفهی خودشون رو در منزل داشته باشن. یه تایپیست فریلنسر باید لپتاپ یا کامپیوتری با صفحه کلید مناسب تایپ، با نرمافزارها و افزونه های مختلف در اختیار داشته باشه. اگر شغل شما مربوط به تولید محتوا هست باید به برخی نرم افزارهای گرافیکی ساده مثل فوتوشاپ هم تسلط داشته باشید.
- پلتفرم معرفی برای خودتون داشته باشید: سعی کنید در شبکههای اجتماعی حساب کاربری فعال کاری داشته باشید و با قراردادن محتوای مناسب و اطلاعات لازم از نحوهی کار و نمونه کارتون رزومهی زنده برای خودتون ایجاد کنید. حتی پیشنهاد میکنیم بعد از مدتی که در کارتون حرفهای شدید و رزومه و محتوای خوبی در حوزهی کار به دست آوردید، یک سایت برای خودتون طراحی کنید.